zondag 29 januari 2017

Alles door Oefening

Lenig en Snel.

Dat was, en is, de naam van een voetbalvereniging uit Den Haag, waar Hans vandaan komt. Bij wedstrijden tegen LenS werden ze steevast Langzaam en Sloom genoemd.
Lenig en Snel - dat zijn we allemaal geweest. Gelukkig hoeft het niet altijd even LenS.
Backpacken! Dat is voor ons weken achtereen met de rugzak op, door de vrije natuur over smalle paadjes trekken en in het wild kamperen. Soms kleine dorpjes bezoeken waar een camping of pension is (lekker douchen!). In die rugzak zit alles wat we nodig hebben. Zorgvuldig uitgezocht, gewikt en letterlijk gewogen, samengevat in de paklijst, de gear list. Daar komen we een andere keer nog op terug.
Rugzak met inhoud weegt zo'n 14 of 15 kilo. Dat is een gewicht dat we goed over de paden, bergop en bergaf, moeten kunnen dragen

Advertentie
SportSport

ADO.

Ook al zo'n roemruchte club uit het Haagse. En een met een duidelijke boodschap: Alles door OefeningDie 15 kilo sjouw je niet zomaar mee, dat moet geoefend worden, anders word je langzaam en sloom. Daarom sporten we sowieso meerdere keren per week en wandelen we regelmatig met de dikke rugzak op. En omdat we niet elke keer onze hele paklijst in de rugzakken willen doen, stoppen we er geschikte vulling in, bijvoorbeeld dikke boeken, gewichten en kussens. Uiteraard wordt het op een verstandige manier ingepakt: zware onderdelen hoog in de rugzak en dan zo dicht mogelijk tegen de rug aan. Op de foto zie je wat er zoal in gaat. 
De video van het hele proces staat op ons YouTube kanaal (klik!).



We gebruiken een elektronische unster van BoCamp om het gewicht exact te bepalen. Zo hebben we de boel opgebouwd vanaf het startgewicht tot aan de 14 á 15 kilo. Dat oefenen bleek écht noodzakelijk na de operatie van Hans vorig jaar. Bij zijn intake in het revalidatiecentrum begin juni werd gevraagd wat zijn revalidatiedoel was. Op zijn antwoord: "in september met 15 kilo op de rug door de Dolomieten wandelen" was de reactie: "dat kan misschien, maar laten we rustig aan beginnen". Dus niet met één hand je rugzakje optillen, maar laten helpen. Niet die dikke Geschiedenis van de Lage Landen inpakken, geen kilometers sjouwen. Rustig aan, ADO.
Wild kamperen

Backpacken en wildkamperen

Inmiddels dragen we weer net zoveel als wat we enkele jaren geleden meenamen tijdens een tweeweekse wandeltocht over een deel van de GR7 in Andalusië, aan de zuidkant van de Sierra Nevada.
Het mooie van backpacken en wildkamperen vinden we, dat we op de meeste dagen onze bestemming niet vastleggen. We zien wel waar we uitkomen! We wandelen, zijn heel erg in het nu. Als er zich iets bijzonders voordoet, dan nemen we uitgebreid de tijd om er van te genieten.
Sierra Nevada
Ophrys scolopax
Het kan zijn dat er een roofvogel overvliegt, of dat we bijzondere bloemen of insecten zien (op de foto: snipophrys, Ophrys scolopax). Wanneer we zin in een powernap hebben of onze voeten in een stroompje willen laten afkoelen, doen we dat (klik op een foto om te vergroten).
Het aantal kilometers dat we die dag gewandeld hebben is volstrekt onbelangrijk.

Als afsluiting van dit blog nog een tweede raadsel: wat zit er in het zakje op onderstaande foto?
En als allerlaatste nog even een herhaling van een eerdere boodschap: wil je een mail bij een nieuwe aflevering? Laat dan je email adres achter in het vakje beneden!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

30-12-'16

Hans zei

Die is leuk! Zo hadden we hem niet gezien en natuurlijk niet bedoeld. We zullen de tekst wijzigen in "wat zit er in het zakje op de foto!" en dan kun je het nog een keer proberen! :-)

Een reactie posten