zaterdag 14 januari 2017

Studio maken en huis verhuren

Van je garage een studio maken

In ons vorige blog hebben jullie kunnen lezen dat we na lang beraad besloten hebben ons huis te gaan verhuren. Inmiddels zijn we behoorlijk opgeschoten met de verbouw van het glasatelier van Marleen tot studio. Als we dan tussen het reizen door een korte periode terug zijn om de kinderen, familie en vrienden weer te zien, kunnen we daar verblijven. De rest van het huis wordt verhuurd: woonkamer, keuken, drie slaapkamers, bijkeuken, tuin en schuur. De klusserij doen we zelf: warm en koud water aanleggen, afvoer voor de douche en wc, elektra, enz. Zelf doen kost meer tijd, maar onze arbeidsuren zijn “gratis”.


Douche en wc in één cabine

Via internet kwamen we bij de “broyeurfabriek” terecht. Daar zou een douche en wc-unit in één te krijgen zijn. Na wat rekenwerk bleek dat deze unit nauwelijks duurder zou zijn dan wanneer we alles zelf los zouden kopen. De keuze was zó gemaakt. Nou dat hebben we geweten! De levering was redelijk snel. Een paar onderdelen waren ze vergeten mee te leveren, gelukkig kregen we deze de volgende dag alsnog. Tot zover niks aan het handje. Vervolgens bleek in een van de panelen het doorvoergat van de afvoer van de wc op de verkeerde plek te zitten en de gaten van de regelunit (die vastgeschroefd moest worden), zaten ook op de verkeerde plek. Toen Hans foto's had gemaakt van de problemen en deze had opgestuurd naar de broyeurfabriek, kreeg hij als commentaar: ‘u heeft het paneel aan de achterkant gefotografeerd’. Gelukkig hadden we de deuk in de wastafelkraan niet aan de achterkant gefotografeerd ...

Dit alles gebeurde vlak voor de Kerstvakantie! Inmiddels is het 14 januari en wordt na heel wat gebel het paneel uiteindelijk aanstaande maandag geleverd. Ook dit liep trouwens bijna verkeerd af…...vandaag kregen we een telefoontje dat het paneel vanwege verkeerde planning pas volgende week zaterdag geleverd zou worden!?!?!?!? Hier heeft Hans even een stokje voor gestoken! En dus wordt het paneel toch aanstaande maandag geleverd.

De studio krijgt vorm...

Ondertussen is het laminaat gelegd en zijn er meubelpanelen aan het plafond bevestigd, zodat er tussen de houten balken tien rolbakken geplaatst kunnen worden waar we onder andere onze vakantiespullen kunnen bewaren. De boekenkast en klerenkast staan er (met vooral andere spullen), en de bureautafel met een lampje erboven. Het keukenblok heeft een oven en een echte inductie-kookplaat! Alles niet in een nood-tempo gedaan, maar één ding tegelijk en met de nodige pauzes ertussen én - heel bijzonder - Hans ruimt tussendoor steeds z'n gereedschap op en veegt de boel aan. Iets geïmplanteerd tijdens z'n operatie?




De wereld wordt ons speelterrein

We gaan van 115 m2 naar 24 m2 - schokkend, niet waar? Als je je afvraagt hoeveel ruimte we écht nodig hebben, bedenk dan dat 24 m2 altijd nog zo'n 22 m2 meer is dan het oppervlak van ons tentje. En weet dan dat buiten dat tentje ruim 510 miljoen vierkante kilometers aan aardoppervlak op ons liggen te wachten!

Nog even een paar huishoudelijke mededelingen: jullie kunnen je op dit blog abonneren door onderaan op Reacties plaatsen te klikken. Trouwe volger word je door op de blauwe "Volgen" knop te klikken. Op nieuwe blogs geattendeerd worden kan ook door je email-adres in het betreffende vakje in te vullen! 

Tot slot, een raadsel in stijl: een onderdeel uit onze gear list: waar wordt dit voor gebruikt?

12 opmerkingen:

Unknown zei

Ik dacht eerst aan een viagra-pen 😄, maar het blijkt dus een schepje te zijn !

Hans zei

Held! Alleen jammer dat we niet weten wie je bent - de prijs gaat nu aan je neus voorbij 😊

Gertrude, Bart, Sebastiaan en Martijn zei

Wist (wel/niet) dat jullie ook dit in je hadden!
Snap alleen de oven en het warme water niet helemaal. Zit dat dan ook in jullie tentje? ;)

Unknown zei

Tja, zo'n antwoord kan natuurlijk van maar weinig mensen verwachten. Het systeem pikt mijn naam gwoon niet

Hans zei

Had ik kunnen weten! 😂🎯👍☺

Roelard zei

De garage is ongeveer net zo groot als een stacaravan. Dus ook thuis een soort camperen. :-)

Marten zei

Hee mensen, super en wens jullie veel plezier, avontuur en gezondheid! Voor de inrichting van je studio kun je eens kijken bij Tiny Houses!

Ria zei

Blijf gezond!

Marleen zei

Dank je wel Ria! We worden eigenlijk alleen maar steeds gezonder. Alles gaat zo relaxed, geen druk of stress, heerlijk!

Anoniem zei

Ik wil een studio maken en daarna mijn huis verhuren. Is de vraag naar huis huren wel hoog?

Hans zei

Beste lezer, bedankt voor je reactie. De vraag of in jouw woonplaats of in de omgeving ervan veel behoefte aan huurwoningen is, kan ik uiteraard niet beantwoorden. Mijn advies zou zijn om naar een lokale verhuurmakelaar te stappen en met hun de mogelijkheden bespreken. Succes!
Hans

Frans Lubbers zei

geen idee wat het is

Een reactie posten