vrijdag 20 januari 2017

Radio, TV en oud papier

Op TV bij RTV Drenthe

Publiciteit is nooit weg! Hoewel Marleen er al een tijd het nut van inzag, moest Hans nog aan het idee wennen. Inmiddels zijn we er allebei enthousiast voor en de eerste resultaten zijn dan ook al binnen.

Interview met RTV Drenthe

Afgelopen donderdag kwam RTV Drenthe op bezoek. Vrijdagochtend was er een mooie rapportage op hun website (hier), diezelfde avond gevolgd door een video van iets meer dan 2 minuten:



De video staat ook op ons Youtube kanaal (klik!). Dit kanaal zullen we in de toekomst met meer vlogs gaan vullen. Hou het in de gaten!

Leuk om te zien hoe omroepland elkaar in de gaten houdt: enkele uren na de post op RTV Drenthe stond het, enigszins (foutief) aangepaste bericht op RTV Noord (hier) en later op de middag had Rob Stenders er zelfs een stukje over in het streeknieuws van Stenders' Platenbonanza (klik! en ga naar 1:18:31).

Oud papier


Inmiddels hebben we alle onderdelen van onze douchecabine binnen; dit weekend kan hij worden afgemaakt.
Gelukkig werd vanmorgen het oud papier opgehaald. Onze papiercontainer en die van de buurvrouw (we hebben haar uiteraard om toestemming gevraagd), stroomden over van alle dozen waar de attributen van de douchecabine in zaten. Onder de carport was het ook één en al papier en karton. Toen de vuilniswagen eraan kwam, ben ik naar buiten gegaan en heb de man van de vuilniswagen gevraagd of er nog twee grote dozen mee zouden mogen. Hij kwam uit de auto en gaf aan dat het vandaag nog kon omdat het een gehuurde auto was met een open laadklep. Vanaf volgende week rijden ze met andere auto's waarbij geen mogelijkheid is om nog dozen in de laadauto te gooien. We hadden dus mazzel. Hij pakte beide dozen tegelijk op en gooide ze omhoog in de wagen ... één doos verdween mooi in de bak maar de andere doos, waar een heleboel kleine afvalpapiertjes inzaten, kwam nog harder terug. Alles languit over straat! Wij allebei lachen en met z'n tweeën hebben we, bijna op de knieën, alle kleine papiertjes opgeraapt.
Daarna hadden we trouwens een mooi gesprek over het weer en de technische voordelen van deze auto, de vorige en de volgende. Toen we elkaar een goed weekend wensten, zei hij nog dat dit soort momenten de sleur doet doorbreken. Hij had een smile van oor tot oor. Mooi hè? 

Rest voor dit blog de oplossing van het raadsel van de vorige keer: op de foto stond een klein schepje, ook wel poep-schepje genoemd. Heeft Marleen als verjaardagscadeautje van Jop gekregen.

Bedoeld om je ontlasting te begraven: minstens 30 cm (dat valt niet altijd mee in een harde grond), om te voorkomen dat lokaal wild er mee vandoor gaat en een besmetting oploopt ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten