donderdag 13 april 2017

Van start! Op naar de Azoren: Pico

Eindelijk is het zover! We zijn onderweg!

Nog net op de valreep is ons huis verhuurd. Wij zijn maandag vertrokken richting de Azoren. Eerst naar Lissabon (gezellige luchthaven ook - zie ons YouTube kanaal: klik!). We hebben overnacht in hotel Residential Moçambique. Als je geen last van smetvrees hebt, niet al te kieskeurig én oververmoeid bent en wekenlang slapeloze nachten hebt gehad vanwege al het geregel, dan is het goed te doen! 😆 Gelukkig zitten we er over een maand weer! Diehards!
We konden in het hotel een tas met gedroogd voedsel laten staan, zodat we die voor de reis door Portugal kunnen gebruiken. Scheelt weer sjouwen. Dat is toch maar mooi positief. Zo zijn we ook wel weer!

Pico

Dinsdag zijn we met iets meer dan een uur vertraging naar Ponta Delgada op het eiland São Miguel gevlogen. Geen probleem voor pensionado's: alle tijd! Drie uur later vlogen we door naar Pico Weken geleden hadden we tijdens een tijdelijk, maar evengoed zeer helder moment bedacht dat we het beste zouden kunnen starten met een paar dagen niks doen. Daarom zouden we niet direct de wildernis in gaan maar eerst een appartement zo'n 15 km verderop, in São Roque do Pico betrekken. Volgens onze Informatie zou er geen bus meer naar São Roque rijden. Toch even geïnformeerd bij de balie en toen bleek er toch een bus te gaan -  helaas waren wij hooguit een minuutje te laat! 😕
Dan maar lopen en liften - dat doen pensionado's ook!
Terwijl wij dus rustig en hoopvol richting bestemming liepen, reden er diverse auto's voorbij, allemaal vol. We zagen ondertussen wel een paar mooie plekken, om over vier weken, op de avond voordat we terug vliegen naar Lissabon, wild te gaan kamperen.
Inmiddels hadden we ongeveer 20 minuten gelopen en wat een verrassing .........daar kwam achter ons een bus aangereden. Onze bus! Handje wapperen, busje stopt, wij erin!! Helemaal blij!

Pico Dreams

De prachtige gevel van Pico Dreams

Onze accommodatie "Pico Dreams - SportFish" (voor de komende 4 nachten) is een soort van paleisje. Eigen slaapkamer met douche en wc en verder een gedeelde, zeer grote woonkamer, eetkamer, keuken en balkon. Er is nog één ander stel. We betalen €30,- per nacht voor 2 personen!
Gisteren, woensdag, eindelijk rustig geleefd, als een ervaren pensionado. Heerlijk alles in het nu en zonder ook maar één moment van haasten of stress. Half uur lopen naar de supermarkt, onderweg allebei een kop heerlijke koffie voor de lieve som van € 1,50. Fijn land dit.
Lekker in de haven door onze verrekijker naar bontbekplevieren en een kanoet gekeken.

Whalewatching vanaf de vaste wal

's Middags nogmaals naar zee gelopen. Nu bij een molentje door onze verrekijkers zitten gluren en turen, de horizon afspeurend naar walvissen! 


En..............jaaaaaaaaaaa heel in de verte ziet Marleen haar eerste walvis ooit! Een bultrug, telkens slaat hij met zijn staart en lange vin op het water. De zon weerkaatste prachtig op zijn staart. Hier kwamen we voor en de eerste dag worden we al getrakteerd! Fantastisch! !!!

Pico heeft een actief vulkanisch verleden. Dat is onder andere aan de kust goed te zien. Op onderstaande foto zie je gestold lava met algen begroeiing.


Lava op Pico

Niet alle lava is zwart, soms zit er bijzondere roestkleurige gesteente tussen. Het is ook lava maar met een andere samenstelling. Wie kan ons vertellen hoe dit komt?

Lava op Pico


Aan het eind van de dag liet de Pico zich voor het eerst in al zijn glorie zien! Een besneeuwde top van 2351 m hoog!

Pico Pequeno bovenop Pico
Pico! Wat een prachtige vulkaan! Het kleine puntje bovenop wordt wel  Pico Pequeno genoemd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten